İçerik
Bozcaada’ya nasıl gidilir sorusunun cevabını ilk kez gidecekler veya farklı ulaşım alternatifleri arayanlar için detaylı bir şekilde anlatacağım. Çanakkale Bozcaada‘ya ulaşım kara, deniz veya havayolu olmak üzere 3 farklı şekilde yapılabiliyor. Hepsini sizi ayrıntıda boğmadan anlaşılır bir şekilde yazmaya çalışacağım.
Bozcaada’ya Nasıl Gidilir?
Bozcaada; ülkemizin Ege Denizinde yer alan göz bebeği 2 adasından biri, aynı zamanda Çanakkale’nin de ilçesidir. İstanbul‘a 400 km, Ankara’ya 710 km, Bursa‘ya 320 km, İzmir’e 280 km ve Çanakkale’ye 60 km. uzaklıkta bulunan bu cennetin yazı ayrı baharı ayrı güzel. Ege’nin mavisine, Bozcaada’nın yeşiline ve bol oksijene doyayım derken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.
Hafta sonu kaçışlarının ve kısa süreli tatillerin en çok bilinen rotalarından biri olan Bozcaada çok huzurlu ve keyifli tatil fırsatları sunuyor. Bu sevimli adada doğa, gün batımı ve deniz sizi kesinlikle büyüleyecek.
Bozcaada Nasıl Gidilir?
Bozcaada’ya Otobüsle veya Araçla Ulaşım
Bozcaada ulaşım konusunda çok fazla alternatifi olan bir lokasyon. Otobüs veya özel araç ile çok rahat bir yolculuk sonunda ulaşabiliyorsunuz. Bozcaada’ya direkt olarak otobüs bulunmuyor. Otobüsler sadece yaz döneminde Geyikli İskelesi’ne kadar yolcu getiriyor. Feribot zaten Bozcaada merkeze yanaştığı için otobüslerin adaya geçmesine gerek kalmıyor. Fakat yaz ayları dışında Bozcaada’ya otobüs ile gidenlerin Ezine’de inmeleri ve oradan yarım saatlik bir minibüs veya taksi yolculuğu ile Geyikli Bozcaada iskelesine gelmeleri gerekiyor.
Bozcaada’ya Nasıl Gidilir? – Geyikli Feribot İskelesi
Bozcaada Feribot Saatleri ve Feribot Ücretleri
Merak etmeyin Bozcaada feribot seferleri, saatleri, ücretleri ve Bozcaada ulaşım seçenekleri ile ilgili ne varsa hepsini tek tek yazacağım. Zaten Bozcaada’ya ulaşmak Geyikli feribot iskelesine ulaşmaktan geçiyor. O yüzden feribot saatleri bu noktada önemli bir faktör. Geyikli – Bozcaada feribot seferleri Gestaş firması tarafından yaklaşık 25 dakika süren bir yolculuk ve arabalı feribot ile yapılıyor. Yani bir bakıma Harem’den Sirkeci’ye geçmek kadar kolay.
Geyikli’den Bozcaada’ya sabah 08:00, Bozcaada’dan Geyikli’ye ise 07:15’den itibaren 3 saatte bir, günde karşılıklı dört sefer yapılıyor. Ama siz 3 saatte bir yapıldığına bakmayın yaz aylarında, resmi tatil dönemlerinde ve yoğun dönemlerde ek seferler ile bu süre bazen 45 dakikaya kadar düşebiliyor. Güncel Bozcaada Geyikli feribot saatleri için buraya, Bozcaada Geyikli feribot ücretleri için buraya tıklayabilirsiniz.
NOT: Bozcaada Geyikli biletleri gidiş dönüş kesildiğinden dönüşte bilet almanız gerekmiyor. Direkt olarak feribota binebilirsiniz.
Bozcaada’ya Nasıl Gidilir? – Bozcaada Feribot İskelesi
Otobüsle Bozcaada’ya Nasıl Gidilir?
Büyük şehirlerden Bozcaada’ya hemen hemen her gün seferler var. Bu seferler sabah ve akşam olmak üzere her ne kadar günde 2 kez yapılsa da yaz aylarında bazı büyük otobüs şirketlerinin seferleri artabiliyor. Bozcaada’ya otobüsle ulaşım noktasında güzergahta çalışan 5 farklı otobüs firmasından birini tercih edebilirsiniz. Fakat firmalar arasından ciddi fiyat farkları olabiliyor o yüzden hepsini incelemenizde fayda var. (İstanbul – Geyikli İskelesi otobüs bileti fiyatı tek kişi min. 75 TL)
Otobüsle Bozcaada’ya Nasıl Gidilir?
Ayrıca özel bir sebebiniz yok ise gece yolculuğunu öneririm. Gündüz saatlerinde yol ve gemi trafiği sebebiyle Bozcaada’ya ulaşım süreniz oldukça uzuyor. Örneğin; İstanbul -Geyikli İskele arası gece yolculuğu yaklaşık 7 saat sürerken gündüz yolculuğu trafik durumuna ve gemilerde bekleme sürenize bağlı olarak 9 saate çıkabiliyor. Diğer büyük şehirler olan Ankara – Geyikli İskele arası 12 saat, İzmir – Geyikli İskele arası 5 saat, Bursa – Geyikli İskele arası 6 saat, Eskişehir – Geyikli İskele arası 9 saat ve Antalya – Geyikli İskele arası yaklaşık 16 saat sürüyor.
Diğer şehirlerden Bozcaada’ya gelebilmek için önce Çanakkale otogara gitmeniz gerekiyor. Buradan Geyikli Feribot iskelesine giden minibüs veya otobüsler ile yaklaşık 1 saat süren yolculuk ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
Bozcaada Geyikli iskele Gestaş feribot saatleri seferleri
Otobüsler sizi tam olarak üst resimde gördüğünüz noktada bırakıyor. Bu noktadan Bozcaada feribotuna yürüme ve bilet kesilme işlemi dahil yaklaşık 8-10 dakika kadar zaman kaybınız oluyor.
ÖNEMLİ: Otobüs firmaları sefer saatlerini genel olarak Bozcaada feribotuna göre ayarlıyor fakat tam ucu ucuna bir varma söz konusu. Eğer İstanbul’dan gece 1’de otobüse bindiyseniz sabah 07:55 civarı Geyikli İskele’sinde iniyorsunuz. Bilet alma süresi ve gişelerden feribotun hareket ettiği yöne yürümeniz yaklaşık 10 dakikayı buluyor ve bu durumda gemiyi kaçırma ihtimaliniz var. Bir sonraki gemi adanın yoğunluğuna göre min. 45 dk sonra kalkacağından aman dikkat diyoruz.
Geyikli Bozcaada feribot saatleri seferleri
Özel araçla Bozcaada’ya nasıl gidilir?
Özel veya kiralık araç ile Bozcaada’ya gelme planınız var ise öncelikli tavsiyem yola çıkmadan mutlaka Geyikli – Bozcaada feribot saatlerine bakınız. Daha sonra navigasyon ile Tekirdağ yolu üzerinden Eceabat iskelesine ulaşmalısınız. Buradan feribotla Çanakkale’ye; ardından Ezine ilçesine ve oradan da yaklaşık 45 dakikalık bir yolculuk sonunda Geyikli Bozcaada feribotuna gidebilirsiniz. Dönüş yolunda yine aynı güzergahı kullanarak Çanakkale Lapseki iskelesinden Gelibolu’ya, oradan da yine Tekirdağ yolu üzerinden İstanbul’a geçebilirsiniz.
Eceabat Çanakkale feribot seferleri saatleri
Lapseki Gelibolu feribot saatleri seferleri
Daha anlaşılır olması için Çanakkale boğazından Çanakkale’ye geçebileceğiniz noktaları aşağıya ekliyorum.
Çanakkale’ye Arabalı Vapur İle ulaşım;
İstanbul’dan Bozcaada’ya giderken, Tekirdağ – Keşan yolu güzergahını takip edip Çanakkale Boğazından Çanakkale’ye geçmeniz gerekiyor. Bu ulaşım için 4 farklı seçenek var.
- Gelibolu – Lapseki arasını 30 dakikada,
- Eceabat – Çanakkale arasını Gestaş arabalı vapuru ile 25 dakikada,
- Gelibolu – Çardak arasını arabalı motor ile 15 dakikada,
- Kilitbahir – Çanakkale arasını arabalı motor ile 7 dakikada geçebilirsiniz.
NOT: Çanakkale Boğazından Gestaş arabalı vapur geçiş ücretleri Lapseki – Eceabat için 61 TL, Kilitbahir için 51 TL.
Eceabat Çanakkale Feribot iskelesi
Çanakkale’ye geçtikten sonra Geyikli – Bozcaada istikametine 45 dakika devam etmeniz halinde Geyikli Feribot İskelesi’ne ulaşabilirsiniz.
İzmir yönünden gelenler ise Çanakkale’ye hiç gitmeden Ezine ve Geyikli tabelalarını takip ederek Geyikli Feribot İskelesi’ne ulaşabilirler.
NOT: Yaz aylarında arabalı vapur sefer sayısı 6’ya çıkarılıyor. Bu sayı Gestaş seferlerinin yerini dolduracak şekilde ayarlandığından Bozcaada’ya gün boyu ulaşım sağlanabiliyor.
Bozcaada Nasıl Gidilir?
Çanakkale’ye Hızlı Feribot İle ulaşım;
Karayolu ulaşımını ve yolculuk süresini bir nebzede olsa azaltmak isteyenler için İstanbul Yenikapı – Bandırma feribotunu önerebilirim. Yaklaşık 2,5 saatlik bir yolculuk sonunda Bandırma’ya oradan da Lapseki – Çanakkale güzergahını kullanarak 3 saatlik bir yolculuk sonunda Geyikli Feribot İskelesine ulaşabilirsiniz. Yenikapı – Bandırma feribot sefer saatleri için buraya tıklayabilirsiniz.
NOT: Hızlı feribot ücretleri arabalı vapur fiyatlarına göre oldukça pahalıdır.
Bozcaada’ya Nasıl Gidilir?
Uçakla Bozcaada’ya Nasıl Gidilir?
Bozcaada’ya direkt uçuş maalesef bulunmuyor. Geçtiğimiz yıllarda İstanbul’dan deniz uçağı seferleri vardı fakat firmanın kapanması ile birlikte uçak seferleri de son buldu. Bozcaada’ya en yakın havaalanı Çanakkale’de yer alıyor. Çanakkale Havalimanına İstanbul Sabiha Gökçen’den Borajet ile, Ankara Esenboğa Havalimanından Anadolujet ile ve THY’nin yaz aylarında düzenlediği seferlerle direkt olarak ulaşabilirsiniz.
Bozcaada Çanakkale Havalimanına yaklaşık 56 km, yani 45 dakikalık bir mesafede bulunuyor. Öncelikle shuttle veya taksi ile Çanakkale otobüs garına, ardından saat başı kalkan minibüslerle 1 saatlik yolculuk sonunda Geyikli Yükyeri Feribot İskelesi’ne ulaşabilirsiniz.
Uçakla havayolu ile Bozcaada’ya Nasıl Gidilir?
Yaz aylarının bazı dönemlerinde Gestaş Çanakkale’den Bozcaada’ya deniz otobüsü seferleri düzenleyebiliyor. Yaya yolcular için direkt olarak Bozcaada’ya ulaşım sağlayan bu alternatifi de değerlendirmekte fayda var. Çanakkale – Bozcaada deniz otobüsü seferleri için buraya tıklayın.
Bozcaada İçinde Nasıl Gezilir, Ulaşım Nasıl Sağlanır?
Bozcaada’da şehir içi ulaşım minibüs ve taksi ile sağlanıyor. Fakat minibüsler kasım ayından nisan sonuna kadar maalesef çalışmıyor. Sadece yaz sezonunda şehir içi ulaşım bulmak mümkün. Diğer aylarda sadece taksi ile istediğiniz yere gidebiliyorsunuz.
Zaten Bozcaada’da araç ile gitmenizi gerektirecek birkaç nokta var. 1. si Bozcaada’nın en ünlü plajları Ayazma plajı ve Mitos plajı buraya Bozcaada Kalesi önünden 09:30 itibariyle yarım saat arayla kalkan minibüsler ile ulaşabilirsiniz. 2. si Akvaryum Plajı buraya yine aynı yerden 11:30, 14:00, 17:00 saatlerinde kalkan minibüs seferleri ile ulaşabiliyorsunuz. 3. olarak ise benim en sevdiğim aktivite terk edilmiş deniz feneri Polente’de Tenedion Winehouse’dan alacağınız Çamlıbağ şarapları ile gün batımını izlemek. Bozcaada Kalesi önünden akşam üstü saat 18:00’de kalkan minibüsler ile Polente’ye gidip gün batımından sonra yine aynı minibüslerle Bozcaada merkeze dönebilirsiniz.
Bozcaada şehir içi ulaşım – Ayazma plajı Bozcaada şehir içi minibüs saatleri seferleri
Bozcaada taksi ulaşımını tercih edenler için adada 5 adet taksi hizmet veriyor. Taksi durağı tam Cumhuriyet meydanında yer alıyor. Hizmeti, güler yüzü, ilgi ve alakası ile Bozcaada’da taksi kullanmam gerektiğinde benim aradığım tek bir isim var o da Metin. Belki bir gün ihtiyacınız olur diye buraya 0531 965 7612 numaralı cep telefonunu yazıyorum.
Bu yazımda sizlere kara yolu, deniz yolu ve hava yolu ile Bozcaada’ya nasıl gidilir anlatmaya çalıştım. Tüm alternatif güzergahları, feribot seferleri, saatleri ve ücretleri de içeren çok detaylı bilgiler vermeye özen gösterdim. Umarım faydalı olur. Fakat bir gerçek var ki Bozcaada’ya gitmek psikolojik olarak her zaman kolayken dönüşler daima zordur. Çünkü ayrılmak istemeyeceksiniz. Bilginiz olsun!
Sevgiyle kalın.
Bizi takip edin! | Follow us!
Anadolu’dan ve Dünya’dan lezzet notlarımızı paylaştığımız instagram.com/gurmexcom ve facebook.com/gurmex sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz.
Diğer Bozcaada yazılarımızı okumak için aşağıdaki linkleri tıklayabilirsiniz.