Ana sayfa Beslenme & Sağlık Greyfurt Sağlığa En Önemli 4 Faydası

Greyfurt Sağlığa En Önemli 4 Faydası

İçerik

Greyfurt Sağlığa En Önemli 4 Faydası

Greyfurtun Yararları

Greyfurt çok faydalı bir meyvedir diyerek başlamak istiyoruz söze. Her ne kadar birçoğumuzun yüzü ekşise de kış mevsiminin vazgeçilmez meyvesi olan Greyfurt, içerdiği C vitamini ile soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, öksürük gibi hepimizin bildiği hastalıkların iyileşmesinde etkilidir.

Diş eti kanamasında ve diş eti ağrılarında dişi koruma görevine üstlenmektedir. Metabolizmayı güçlendirir. Metabolizma sorunu olan ve metabolizma hızından şikayet eden insanlar için iyi bir hızlandırıcıdır.

Fiziksel yorgunluk çekenler için Greyfurtun suyu iyi bir kuvvet verici olacaktır. Sindirim siteminin çalışmasına katkı sağlar. Vücut içinde biriken su, zehirli maddelerin vücuttan atılması konusunda iyi bir temizleyicidir. Yüksek tansiyon sorunu olan hastalarda da kullanılması fayda sağlayacaktır.

Akdeniz iklimi etkisinde kalan bir meyve olan, Türkiye’de en rahat bulunabilen meyvelerdendir. Besin lifi bakımından yüksek oranda fayda içeren Greyfurt her eve girmesi gereken özel bir meyvedir.

Size kısaca Greyfurt ile ilgili genel bilinen özelliklerden bahsettik. Greyfurt’un faydaları yazmakla bitmez. Bu kez çok fazla bilinmeyen ve sağlığa çok faydalı 4 özelliğini yazmak istiyorum.

greyfurtun-en-onemli-faydalari-yararlari-ozellikleri-greyfurt

Greyfurtun Sağlığa En Önemli 4 Faydası

  • Birçok kanser türlerine karşı anti-kanser aktiviteli olan Dlimonen enziminden zengindir.
  • HDL (iyi kolesterol) yükseltir. LDL (kötü kolesterol) düşürür.
  • Böbrek taşı (kalsiyum oksalat taşları) oluşum riskini azaltır.
  • Kilo Yönetiminde Etkilidir.

Beslenme ve Sağlık kategorimizde yer alan diğer makalelere göz atmak için linke tıklayabilirsiniz.


Bizi takip edin! | Follow us!

Anadolu’dan ve Dünya’dan lezzet notlarımızı paylaştığımız instagram.com/gurmexcom ve facebook.com/gurmex sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz.


Gurmex Navigasyonu şimdi ÜCRETSİZ indirin!
Gurmex'i Instagramda takip edin!
Önceki makaleChia Anlamı ve Chia Tohumu Nedir? Faydaları Nelerdir?
Sonraki makaleGurme Festivalleri ve Yeme İçme Etkinlikleri – Avrupa 2019
blank
Yaz mevsiminin en ılımlı zamanı haziranda Samsun’da dünyaya geldim. Öğretmen bir baba ve hemşire bir anne ile eğitim, sağlık alanındaki temelim okul öğreniminden çok önce başlamış oldu. Lise öğrenimini Samsun Anadolu Lisesi’nde fen bilimleri bölümünü tercih ederek başarı ile bitirdim. Lisans öğrenimine Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Beslenme Diyetetik Bölümü ve Erasmus öğrenci değişim programı ile katıldığım Lizbon ESTeSL’de devam ederek hastane, okul, özel bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde; toplu beslenme, klinik ve poliklinik üzerine stajlarımı gerçekleştirdim. Yüksek lisans eğitimini tamamlayıp uzman diyetisyen olarak İstanbul’da 2015 yılından itibaren global bir catering firmasında; menü planlama, reçete geliştirme, sağlıklı beslenme üzerine eğitim seminerleri gerçekleştirme, çalışanların vücut analizi ve parametre yorumlamaları üzerine görev yapmaktayım.

DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN, YORUM YAZIN!

Please enter your comment!
Please enter your name here