Ana sayfa Gökçeada Ne Yenir İçilir İmroz Poseidon Restaurant

İmroz Poseidon Restaurant

4465
0

İçerik

İmroz Poseidon Restaurant güneşin en güzel ve yavaş battığı Çanakkale Gökçeada‘nın kesinlikle en muhteşem manzarasına sahip restoranı. İmroz Poseidon’u mükemmel gün batımı manzarası ve enfes lezzetleriyle gerçekten anlatacak kelime bulamıyorum.

Gurmex Navigasyonu şimdi ÜCRETSİZ indirin!

Gurmex Apple Store'da, ÜCRETSİZ indirin!Gurmex Google Play'de, ÜCRETSİZ indirin!

İmroz Poseidon

En İyi Manzara

Üzerine basa basa söylüyorum, bana kalırsa burası Türkiye‘deki en iyi manzaralardan ve özellikle gün batımlarından birine sahip. Kayaların üzerine oturtulmuş iskelelerde yürürken kendinizi bir kuş kadar özgür, hatta bazı noktalarda korkuluk olmadığından sanki Ege denizini ayaklarınızın altındaymış gibi hissedebilirsiniz. Restoranda bulunduğumuz zaman zarfı içerisinde çok güzel ve çok keyifli vakit geçirdik. Nefesimizi kesen İmroz Poseidon zaten Gökçeada’nın da vazgeçilmezlerinden biri.

Gökçeada Poseidon Restaurant

Poseidon Restaurant Gökçeada’nın tarihi mekanlarından biri olan Kaleköy’de Cenevizlilerden kalma tarihi bir kalenin hemen yanında hizmet veriyor. Ada’ya hakim bir noktada olması ve olağanüstü manzarası sebebiyle de Gökçeada’nın en şık ve prestijli mekanları arasında başı çekiyor.

Poseidon Restaurant

Poseidon Restaurant’ı adanın yerlilerinden Çetinsoy ailesi işletiyor. En az manzara kadar takdire şayan bir şey varsa o da Serhat ve eşi Bennur’un kusursuz ev sahipliği. Nasıl olsa manzara var zaten müşteri gelir kısırlığından çok uzakta güzel bir hizmet alıyorsunuz. Misafirlerinin memnun ayrılmaları için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar.

Gökçeada en iyi restaurant

Mezeler

Rum cacığı, Tirokaftari, Girit ezme, Deniz börülcesi, Ahtapot salata, Levrek marine, Kaya koruğu, Fava, Atom, Kuru domates, Enginar, Lakerda ve Balık pastırma gibi rakı masalarına eşlik eden birbirinden lezzetli mezeleri var. Mezelerin birçoğunu Bennur Rum kökenli babaannesinden öğrendiği tarif usulüyle bizzat kendisi hazırlıyor. Dolayısıyla İmroz Poseidonda endüstriyel onlarca meze yerine bir düzine çok başarılı ev yapımı meze servis ediliyor.

mezeler İmroz Poseidon
Mezeler

Balık Çeşitleri

Yine mevsimine göre taze ve günlük Gökçeada’nın zengin balık çeşitleri ile adaya özgü çeşitli deniz mahsullerinin damaklarınızı çatlatacağından şüpheniz olmasın. Bana göre Gökçeada’da balık nerede yenir sorusunun en iyi cevaplarından birisi burasıdır.

Gökçeadada yemek İmroz Poseidon

Gökçeada’nın zengin balık çeşitlerinden Deniz levreği, Eşkina, Sinarit, Barbun, Deniz çipurası ve Minekop mutlaka denemeniz gereken balıklar arasında yer alıyor. Arzu edenlerin balık ziyafetine Roka salatası veya Büyük şef salatası eşlik edebilir.

Gökçeada İmroz Poseidon

Ara Sıcaklar

Ara sıcaklarda Ahtapot ızgara, Karides güveç, Levrek lokma, Kalamar tava, Balık böreği, Balık simit, Kalamar ızgara ve Lagos lokma gibi lezzetler mevcut.

İmroz Poseidon Restaurant

Kapanış için önereceğim tek tatlı ise yine Bennur’un maharetli ellerinin eseri olan damla sakızlı muhallebi olur.

Damla sakızlı muhallebi
Damla Sakızlı Muhallebi

İmroz Poseidon Öğle Rakısı

Unutmadan Poseidon Restaurant sadece akşam hizmet vermiyor. Öğle saatlerinde de zengin bir Gökçeada yemek masası kurmak için yine restoranı tercih edebilirsiniz. Poseidon Gökçeada en güzel yeme içme mekanları arasında yer alıyor.

Gökçeada en güzel yerler

Adanın doğal ürünlerinden yapılmış mezelerinden salatalarına, adada üretilmiş zeytinlerden adanın doğal zeytinyağına kadar burada şüphesiz unutulmaz bir Gökçeada yemek keyfi yaşayacaksınız. Yemeğinize eşlik eden Ege Denizinin muhteşem manzarasının sizde bırakacağı derin izden hiç bahsetmiyorum bile!

Gökçeada rakı balık

Rezervasyon Şart 

İmroz Poseidon Restaurant muhteşem gün batımı ve seyrine doyamayacağınız Yunanistan adaları manzarası ile sizi bekliyor. Çok önemli bir ayrıntı akşam yemeği için rezervasyonunuzu birkaç gün önceden yaptırmanızı öneriyorum.

poseidon gökçeada

Gökçeada yemek Poseidon

Yaz ayları boyunca açık olan Poseidon, Gökçeada’ya gelen neredeyse tüm turistlerin en uğrak restoranlarından biri. Rezervasyonsuz gelmeniz halinde geri dönme olasılığınız oldukça yüksek. Burası aynı zamanda Gökçeada’da yerli ve yabancı birçok medya kuruluşu tarafından tanıtımı yapılmış bir yer. Fiyat performans dengesinin sadece sezonda hizmet veren ve çok popüler bir restorana göre gayet iyi olduğunu söyleyebilirim.

Gurmex Navigasyonu şimdi ÜCRETSİZ indirin!

Gurmex Apple Store'da, ÜCRETSİZ indirin!Gurmex Google Play'de, ÜCRETSİZ indirin!

İmroz Poseidon Video

Poseidon Restaurant Gökçeada’ya 2 video ile veda edelim. Yukarı Kaleköy’de hizmet veren ve Gökçeada’nın en iyi mekanları arasında yer alan İmroz Poseidon ‘a uğrarsanız bizi hatırlayın.

Sevgiyle ve afiyetle kalın.


Bizi takip edin! | Follow us!

Anadolu’dan ve Dünya’dan lezzet notlarımızı paylaştığımız instagram.com/gurmexcom ve facebook.com/gurmex sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz.


Diğer Gökçeada Restoranları için linke tıklayın.

İmroz Poseidon Restaurant İletişim

Adres: Belgüzar Hanım Sokak No: 42 Kaleköy – Gökçeada / Çanakkale
Telefon: 0553 410 34 62 (Serhat Çetinsoy)

ÖNEMLİ UYARI: Poseidon Restaurant Gökçeada yazısında alkollü içeceklerin reklamı veya tüketicilere yönelik tanıtımı yapılmamaktadır. Alkol sağlığa zararlıdır. Ekip olarak içmemenizi öneririz. Gurmex.com; yalnızca gezdiği yerlerde yiyip içtiklerini ve gördüklerini paylaşan kişisel bir blog sitedir.

Gurmex Navigasyonu şimdi ÜCRETSİZ indirin!
Gurmex'i Instagramda takip edin!

DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN, YORUM YAZIN!

Please enter your comment!
Please enter your name here