Ana sayfa Gurme Gezi Rehberi istanbul iftar mekanları – İstanbul’un en iyi iftar mekanları 2017

istanbul iftar mekanları – İstanbul’un en iyi iftar mekanları 2017

912
0

İçerik

istanbul iftar mekanları – İstanbul’un en iyi iftar mekanları 2017

istanbul iftar mekanları isimli bir yazı yazmak istedik malum 11 ayın sultanı Ramazan ayı geldi ve her Ramazan’da olduğu gibi hepimizi iftar mekanı arama telaşı sardı. Bizde size kolaylık olması için istanbul iftar mekanları isimli özet bir liste yapmaya karar verdik.

2017 Ramazan ayının yazın sıcak dönemlerine denk gelmesi sebebiyle iftar mekanları listesini hazırlarken iştah açan ve ferahlatan yerlerden iftar önerileri vermeye çalıştık. Sadece 10 restoran seçtiğimiz İstanbul iftar yerleri listemize Ramazan menüsü, kalitesi, hizmeti, lezzeti ve fiyatlarıyla fark yaratan yerleri aldık.

istanbul iftar mekanları listemizde Anadolu yakası için 5, İstanbul Avrupa iftar mekanları için 5 olmak üzere toplamda 10 İstanbul iftar restaurantları bulunuyor.

Restoranları seçerken lokasyon, konsept ve istanbul’da iftar menüleri birbirine benzemeyen yerlerin olmasına özen gösterdik. İstanbul iftar mekanları arasında Akdeniz, Marmara, Güneydoğu, Karadeniz, Ege, Dünya ve Osmanlı Mutfağı yer alıyor.

İstanbul’da ultra lüks, daha kaliteli ve pahalı restoranlar elbette var. Fakat, bizim İstanbul’da iftar yapılacak mekanlar listemiz İstanbul’da iftar menüleri fark yaratan, kaliteli ve fiyatları abartı olmayan İstanbul iftar önerilerini içeriyor.

Haydi Gurmex istanbul iftar mekanları 2017 listemize geçelim. 🙂

Avrupa yakası iftar mekanları 2017

1- Asitane Restaurant

1991 yılında büyük bir misyon ile açılmış ve İstanbul avrupa iftar mekanları arasında ilk sırada yer verdiğimiz Asitane Restaurant misafirlerine görkemli Osmanlı mutfağının saklı kalmış lezzetlerini sunuyor. Edirnekapı’daki Kariye Müzesi’nin hemen yanında, restore edilmiş bir Osmanlı konağının bahçe katında hayat bulan 700 yıllık lezzetler arasında yok yok. Menüde yer alan yemekleri Topkapı ve Edirne Saray Mutfakları’nın kaynaklarından aldıkları özgün reçetelere sadık kalarak hazırlıyorlar.

Asitane Restaurant, istanbul iftar mekanları arasında Ramazan Ayının geleneklerini yaşatan bir numaralı iftar mekanlarındandır. İstanbul’da Osmanlı aşçılık sanatının en nadide örneklerine kutsal ayın bereketini ekleyen çok fazla mekan olmadığı için Ramazan ayına en çok yakıştırdığımız mekandır aynı zamanda..

Asitane Ramazan sofralarında iftariyelikler, çorbalar, börekler ve şerbetlerin yer aldığı büyük bir şölen var. 15 çeşit iftariyelik ile girizgah yapılan ziyafette çorbalar, sıcak ve soğuk girişlerle iftar sofrası tamamlanıyor. Ana yemeklerde sizi kırma tavuk kebabı (1764), ekşi aş ile kayısı asidesinde dana külbastı (1844) veya firik pilavlı kuzu kol tandır bekliyor. Asitane’de gecenin kapanışı ise tatlı elmalı güllaç, demirhindi ve nar çiçeği meşrubatları ile yapılıyor.

Kariye’nin huzurlu gölgesinde aileniz, dostlarınız ve sevdiklerinizle beraber bu zenginliği mutlaka paylaşın!

Adres: Kariye Camii Sokak No: 6 Edirnekapı / İstanbul Telefon: 0212 635 79 97

İstanbul iftar mekanları, Asitane Restaurantistanbul iftar mekanları – Asitane Restaurant

2- Beyti Florya

1945 yılında başlayan Beyti’nin lezzet serüveni mekanın sahibi Beyti Güler’in misafirperverliği, yıllara meydan okuyan güler yüzü ve enerjisiyle ününü günden güne arttırıyor.

İstanbul’da yıllardır et denilince akla ilk gelen mekanlardan biri olan Beyti Restaurant otantik atmosferi, değişmeyen lezzeti ve hızlı servisi ile müdavimi olacağınız bir restaurant. İstanbul iftar yerleri listelerinde her zaman kendisine bir yer bulan restoranın mihenk taşını beyti yemeği oluşturuyor.

Ramazan menüsü çeşit çeşit lezzetlerin yer aldığı iftar tabağı ile başlıyor. Su böreği, sucuk, çorba ve mevsim salatası gibi sıcaklarla devam eden yolculuk ana menüde karışık ızgara çeşitleri ile tamamlanıyor. Gecenin finali ise limitsiz meşrubat eşliğinde güllaç, sütlaç, künefe, saray sarması gibi tam 15 çeşit tatlıdan biri ile yapılabiliyor.

Adres: Orman Sokak No: 8 Florya / İstanbul Telefon: 0212 663 29 90

istanbul iftar mekanları, Beyti Floryaİstanbul iftar mekanları – Beyti Florya

3- Firuzende Restaurant Galata

İstanbul’un en güzel manzaralarından birine sahip Firuzende Galata sevdiğimiz iftar mekanları arasında yer alıyor. Firuzende Restaurant ön cephesinde 180 derece Haliç, arka cephesinde Boğaz, Kız Kulesi ve cam tavanında aşık olunası bir Galata Kulesi manzarasına sahip.

Bolulu bir şefin elinden çıkan Ramazan menüsü, özel hissettiren servis, sunum ve lezzet Firuzende’yi özetlemeye yetiyor. 15 çeşit iftariye tabağı, çorba, peynirli tepsi böreği ve salata adrenalini yükseltiyor. Ana yemekte iç pilavlı sebzeli piliç sarma veya iç pilavlı dana tandır gecenin başrol oyuncuları. Tatlı olarak Antep fıstıklı güllaç ve içecek olarak sınırsız meşrubat var.

Mutlaka gitmelisiniz dediğimiz iftar önerileri arasında yer alan ve İstanbul’u ayaklarınızın altına seren Firuzende Restaurant’ta iftarınızı İstanbul ile birlikte yapacaksınız.

Adres: Anemon Galata Otel, Bereketzade Mahallesi, Büyükhendek Caddesi, Galata Kuledibi Beyoğlu / İstanbul Telefon: 0212 243 90 16

İstanbul iftar mekanları, Firuzende Restaurant Galataistanbul iftar mekanları – Firuzende Galata

4- Birecikli Sirkeci

İsmini Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinden alan Birecikli, fiyat – performans kalitesi muhteşem bir kebapçı. Hiç şüpheniz olmasın bu mekanda Eminönü’nün en iyi lahmacun ve kebaplarını bol porsiyonlarda yiyeceksiniz.

Ramazan sofraları Birecikli’de ayrı güzel çünkü uygun fiyatlı iftar menüsüyle gerçek bir ziyafet veriyorlar. 10 çeşit iftariye tabağından sonra masanıza iştah açıcı olarak adlandırılan ezme, çiğ köfte ve mezeler süslüyor. Ara sıcaklarda içli köfte, fındık lahmacun, etli güveç ve sebzeli pilav var. Ana yemekte ise patlıcan kebap, Adana kebap, tavuk şiş, kuzu şiş ve haşhaş kebabından oluşan karışık kebap akşama damgasını vuruyor. Lezzet patlaması güllaç, fırın sütlaç, kadayıf, trileçe veya meyve alternatiflerinden biriyle sona eriyor.

Birecikli İstanbul iftar restaurantları arasında servisi hızlı, personeli güler yüzlü, fiyatları en uygun mekanlardan biridir. Ayrıca Birecikli Sirkeci’de lavaştan salatalara, pidelerden kebaplara kadar herşey çok lezzetli. Bizce Birecikli Sirkeci hem lezzeti hemde fiyatları ile tabelaya oynayan bir çok marka kebapçıdan iyi, gittiğiniz zaman bize hak vereceksiniz.

Adres: Hocapaşa Mahallesi, Hocapaşa Camii Sokak, Sirkeci – Eminönü / İstanbul Telefon: 0212 5137763

istanbul iftar mekanları, Birecikli Sirkeciİstanbul iftar mekanları – Birecikli Sirkeci

5- Boğa Steak House

Avrupa yakasının sürprizi şüphesiz Boğa Steak House.. Çok bilinmeyen fakat iyi steak house’larından biri olan Boğa tam 35 yıldır sektörde hizmet veriyor. Kendi çiftliklerinden temin ettikleri kuzu ve dana eti ürünleri ile hayvancılıkta Türkiye‘nin en kaliteli üretimlerinden birini yapıyorlar. Mutluluk veren restoran ambiyansı ise Kağıthane gibi bir yerde örneğine az rastlanır türden. İyi servis, kusursuz hizmet, etten çok iyi anlayan bir ekip ve harika ekmekleri var. ?

Ramazan ayına özel fiks menüsü ile Boğa Steak House, steak kategorisinde listemizde yer alan tek restoran. İftariyelik tabağı ile başlayan lezzet şöleni, çorba, salata, köfte, lokum, ve dana kaburga ile devam ediyor. Kapanışta sizleri rende kabak tatlısı veya Gaziantep’ten getirtilen havuç dilim baklava bekliyor.

Hayat maalesef kötü et yiyecek kadar uzun değil, o yüzden etleri leziz olan bu steak house’u istanbul iftar mekanları listelerinize mutlaka ekleyin.

Adres: Gürsel Mahallesi, İmrahor Caddesi No: 19 (Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü karşısı) Kağıthane / İstanbul Telefon: 0212 295 11 50-51

istanbul iftar mekanları, Boğa Steak Houseİstanbul iftar mekanları – Boğa Steak House




Anadolu yakası iftar mekanları 2017

1- Fevzi Hoca İstanbul

1973 yılında Trabzon’da başlayan Fevzi Hoca efsanesinin İstanbul şubesi Türkiye’nin en büyük ahşap restoranıdır. İstanbul’un en iyi yöresel Karadeniz kahvaltısı ile bildiğimiz mekana balıklar Trabzon’dan günlük olarak geliyor.

Fevzi Hoca’da Akçaabat köftesi ve piyaz kendine has lezzetiyle Akçaabatlı usta tarafından yapılıyor. Karadeniz’in yöresel lezzetlerinden kuymağın yapımında kullanılan tereyağ ve peynir Akçaabat’tan, yöresel tatlılardan Laz böreği ve burmalı yine Trabzon’dan günlük olarak getiriliyor.

Ümraniye Tepüstü Çırçır ormanlarının içinde yer alan Fevzi Hoca mis gibi havası ve huzur dolu ortamıyla Ramazan ayında çok konuşulacak istanbul iftar mekanları arasındadır. Çeşit çeşit iftariyeliklerin süslediği masalar çorba, Fevzi Hoca salatası ve kıymalı su böreği ile renkleniyor. Ana yemekte Ramazan sofrasını Akçaabat köftesi, Trabzon usulü et güveç veya seçmeli günün balığı (Deniz levreği, kaya levreği ızgara veya deniz levreği, kaya levreği buğulama) tamamlıyor.

Trabzon burması, mis gibi çam ormanlarının havası ve sınırsız semaver çay ise Fevzi Hoca’nın en büyük artısı. Ramazan ayında tam bir yöresel Karadeniz ziyafeti yaşamak istiyorsanız istanbul iftar mekanları Anadolu yakası önerilerimizin başında yer alan Fevzi Hoca’ya mutlaka gidin!

Adres: Ihlamurkuyu Mahallesi, Bülbüldere Caddesi, Trabzon Park Ümraniye / İstanbul Telefon: 0216 611 61 61

istanbul iftar mekanları, Fevzi Hocaİstanbul iftar mekanları – Fevzi Hoca

2- Antakya Restaurant

Antakya Restaurant; medeniyetlerin beşiği Antakya’yı harika mezeleri, kendine has börek ve kebapları, lezzetli yemekleri ve muhteşem künefesiyle Kadıköy’e taşıyor.

Antakya Restaurant’ta yemekler Antakya’dan getirtilen malzemelerle orijinal şekliyle hazırlanıyor. Arge’ye çok önem veren mekan Antakya yemeklerini sıradan tencere yemeği olmaktan çıkartıp batılı ölçülerde çok şık bir biçimde sunulmasını sağlayarak İstanbul’da bir ilki gerçekleştiriyor.

Ramazan ayında 9 çeşit iftariyelik tabaklarını tamamen Antakya mutfağının lezzetleri oluşturuyor. Yoğurt aşı çorbası, Antakya’ya özgü etli, bol cevizli kıymayla yapılan çiğ köfte, kaytaz böreği ve yine içinde kıyma ve bol ceviz olan içli köftenin taş fırında pişirilmiş hali gecenin en sıcak başlangıçları olacak. Ana yemekte taş fırında bakır tepsi ile pişirilen ve içinde dana döş ile zırh kıyma yer alan tepsi kebabı ve firik pilavı yer alıyor. Gecenin yıldızı ise tamamen orijinal malzemeler ile hazırlanan ve İstanbul’da ilk defa tanışacağınız gerçek Antakya Künefesi..

Antakya mutfağının en zengin ve lezzetli yemekleri ile istanbul iftar mekanları arasında önemli yere sahip Antakya Restaurant’ta yerinizi şimdiden ayırtın!

Adres: Bağdat Caddesi, Plaj Yolu Sokak, No: 23/A Caddebostan – Kadıköy / İstanbul Telefon: 0216 360 31 11

istanbul iftar mekanları, Antakya Sofrası Anadolu yakasıİstanbul iftar mekanları – Antakya Sofrası

3- Göksu Marine Restaurant

Beykoz’un en iyi restoranlarından biri olan Göksu Marine’de Ramazan sofraları keyifli geçiyor. Anadolu Hisarı Göksu nehri üzerinde yer alan restoran Türk ve Dünya mutfağından lezzetler sunuyor. Göksu Deresi kenarına usulca sokulmuş asırlık ağaçların ve rengarenk mevsim çiçeklerinin arasında yer alan bahçesi mekanı iftar için özel kılıyor.

İftar sofralarında 13 çeşit iftariyeliğin bulunduğu Göksu Marine Restaurant’ta ara sıcak olarak fındık lahmacun ve mini peynirli pide veriliyor. Ana yemekte ortaya karışık tabak olarak servis edilen satır Adana kebap, tavuk şiş ve çöp şiş var. Kapanışı tel kadayıf, fırın sütlaç veya güllaç tercihlerinden biri ile yapabiliyorsunuz. Güler yüzlü personeli ve memnun eden hizmeti ile Göksu Marine Restaurant İstanbul’da iftar yapılacak mekanlar arasında olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.

Adres: Körfez Caddesi, Kızılserçe Sokak No: 20 Anadoluhisarı – Beykoz / İstanbul Telefon: 0 216 332 84 29

İstanbul iftar mekanları, Göksu Marine Restaurantistanbul iftar mekanları – Göksu Marine Restaurant

4- Ekspres İnegöl Köftecisi

Yarım asırdır Kadıköy’ün lezzet yükünü çeken Ekspres İnegöl Köftecisi listemizin en salaş ve özel Ramazan menüsü olmayan tek mekanı. Fakat İstanbul’da en iyi İnegöl Köftesini yiyebileceğiniz yegane mekanda yine burası..

Ekspres İnegöl Köftecisi sahibi Ali Çelik mesleğin en ince ayrıntılarını Bursa İnegöl’de ustası Mehmet Besler’den öğrenip, Ankara’da başladığı yolculuğa 2. şubesi Ekspres İnegöl Köftecisi ile İstanbul’da devam ediyor.

Hazır Ramazan ayıda gelmişken kendinize İnegöl köfte, piyaz, yoğurt ve Kemalpaşa tatlısından oluşan güzel bir Ramazan iftar menüsü yapabilirsiniz.

Adres: Muvakkithane Caddesi, No: 13/A Kadıköy / İstanbul Telefon: 0216 336 15 20

istanbul iftar mekanları, Ekspres İnegöl Köftecisiİstanbul iftar mekanları – Ekspres İnegöl Köftecisi

5- Yakamoz Restaurant Kuleli

2009 yılından bu yana Kuleli’de asırlık çınar ağaçlarının gölgesinde hizmet veren Yakamoz Restaurant, boğaza sıfır konumunun verdiği avantaj ile İstanbul iftar önerileri arasında iyi bir seçim.

Ramazan ayında yaz sıcaklarına inat boğaz esintisi ile ferahlayacak ve fasıl eşliğinde keyfinize keyif katacaksınız. Yakamoz Restaurant Ramazan menüsünde çeşit çeşit iftariyelikler, ara sıcaklar ve ara soğuklar yer alıyor.

Siz boğazın sularını seyre dalarkan ana yemekte çoban kavurma, tas kebabı, dalyan köfte, kuzu tandır, döner veya tavuk yemeklerinden biri servis ediliyor olacak. Gecenin kapanışı ise tatlı büfesinden seçeceğiniz yöresel tatlılar ve boğaza nazır içeceğiniz sınırsız çay ile tamamlanıyor.

Adres: Çengelköy Mahallesi, Kuleli Caddesi No: 69 Üsküdar / İstanbul Telefon: 0 216 318 95 05

Tüm bu iftar mekanlarına uğrarsanız bizi hatırlayın, sevgiyle ve afiyetle kalın!..

Diğer İstanbul lezzet durakları için linke tıklayın.


Bizi takip edin! | Follow us!

Anadolu’dan ve Dünya’dan lezzet notlarımızı paylaştığımız instagram.com/gurmexcom ve facebook.com/gurmex sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz.


istanbul iftar mekanları, Yakamoz Restaurant Kuleliİstanbul iftar mekanları – Yakamoz Restaurant

Etiketler: istanbul iftar mekanları avrupa yakası, istanbul iftar mekanları anadolu yakası, istanbul iftar mekanları 2017, istanbul iftar mekanları deniz manzaralı.

Gurmex Navigasyonu şimdi ÜCRETSİZ indirin!
Gurmex'i Instagramda takip edin!

DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN, YORUM YAZIN!

Please enter your comment!
Please enter your name here