Ana sayfa Edirne Ne Yenir İçilir Aydın Tava Ciğer

Aydın Tava Ciğer

2165
0

Aydın Tava Ciğer Edirne’de tava ciğeri ilk denediğimiz mekandır. Günübirlik Edirne turumuzun finalini tavsiyeler üzerine Aydın Tava Ciğercisi’nde yapalım istedik. Edirne’de tava ciğer nerede yenir sorusunun cevaplarından birini bulmak üzere yola koyulduk.

En iyi tava ciğerciler Edirne
Aydın Tava Ciğer

Eski Cami önünden önce aşağıya, ardından Muaffıklarhane sokaktan çarşıya doğru sallandık ve mekanı sora sora bulduk. Siz Saraçlar Caddesinden yürüdükten sonra Yoğurtçular sokağa girmeniz halinde de mekanın önüne çıkabilirsiniz. Mekanın çarşı içinde olması sebebiyle otopark imkanı olmadığından araçla geleceklerin öncelikle araçlarının çaresine bakmaları gerekiyor.

Edirne Tava Ciğeri

Edirne Tahmis Çarşısı

Edirne Tahmis çarşısı içinde onlarca tava ciğercisi var. Hatta ismini eminim herkesin bildiği Edirne tava ciğeri yapan bir zincir marka mekanda burada mevcut. Lakin çarşıda bir dükkan arayla iki şubesinin bulunduğu Aydın Tava Ciğer Salonu’ndan başka önünde sıra olan mekan yok. Sıra ki hemde ne sıra biz yaklaşık kırk dakika bekledik.

İlk Şubeleri

İki şubede oldukça küçük o yüzden bekleme süreniz tamamen müşterilerin ciğer keyfini kısa tutmalarına bağlı. Biz ikinci şube önünde sıra beklemeyi tercih ettik. Yeni olduğu için daha nezih bir ortam vardı.

Tava ciğerin izinde ikinci şube sırası

İkramlar

Masaya oturur oturmaz domates ve soğan söğüş, kurutulmuş ve kızartılmış acı biber, kızartma yeşil biberler servis ediliyor. Siparişinizi verdikten kısa bir süre sonrada ciğerler masaya geliyor.

Domates ve Soğan Söğüş
Kurutulmuş Karaağaç Saksı Biberi
Kızartma Yeşil Biber

Biz ekstra Tava yoğurdu, Piyaz ve Cacık sipariş ettik. Servisin hızı ve ikramlarının kalitesi öncelikle bizi memnun etti. Garsonların gözleri sürekli masalarda tabaklar bittikçe yenisi takviye ediliyor. Buradan bir artıyı verdik kendilerine.

Tava Yoğurdu
Piyaz
Cacık

Kurutulmuş ve kızartılmış acı biber çok lezzetliydi. Tava ciğeri ile ahenkle dans ediyor. Yalnız biberler oldukça acı. Arası olmayanlar durduk yere bence macera aramasın. 🙂

Aydın Tava Ciğer Salonu

Bir hafta arayla sıcağı sıcağına pişirme stilleri farklı olsa da Adana ve Edirne ciğer kıyaslaması yapma imkanını bulduğum için heyecanlıydım. Çünkü sosyal medyada ve bloglarda Aydın Tava Ciğer ile ilgili çok şey yazılıp çiziliyordu. Altı üstü bir ciğer! bu kadar ne olabilirdi ki?

Önümüze birer porsiyon tava ciğeri geldi. İlk dikkatimi çeken ciğerler çok ince dilimlenmiş. Birkaç ciğerin tadına baktım. Zarları soyulmuş, damarları, sinirleri güzelce alınmış, lezzetliydi. Yazıp çizenlerin haklılık payları vardı 1998 yılında açılan Aydın Tava Ciğer Salonu hakikaten güzel ciğer yapıyor.

Edirne Tava Ciğeri

Ciğer Tava mı Ciğer Şiş mi?

Ekmeksiz yediğim bir porsiyon tava ciğer beni gayet güzel doyurdu. Fakat una bulanan ciğerler kızgın yağda pişirildiğinden yağı içine çekiyor ve o sebeple çabuk tıkıyor olması da muhtemel.

Lakin bana sorarsanız Adana’da yediğim ciğer şiş’ten sonra beni çok açmadı diyebilirim. Ciğer cips tarzında ve kuruydu. Ancak ciğerde bir gram bile koku yoktu bu durum ilk kez ciğer yemeyi deneyecek olanlar için iyi bir haber olabilir.

Tava Ciğer Nasıl Yapılır?

Mutfakta bulunan ustalardan birine pişirme öncesinde nasıl bir proses uyguladıklarını sorduğumda özellikle günlük dana ciğeri kullandıklarını, ciğerleri hiç kan kalmayacak şekilde çok iyi temizlediklerini ve ardından tuza yatırıp tüm suyunu salmasını sağladıklarını, son olarak çok ince dilimlenen ciğer parçalarını una bulayıp kızarttıklarını belirtti.

Bu ciğeri yemek için uzun kuyruklar halinde beklemeye değer mi diye soracak olursanız buna vereceğim cevap çok göreceli olur. Nihayetinde yağda kızartılmış ciğer yiyeceksiniz, çıtanızı çok yükseltmeyin. Edirne’nin tava ciğeri zaten meşhur bir lezzet. Farklı mekanlarda da bu lezzeti rahatlıkla deneyimleyebilirsiniz.

“Tava ciğerini mutlaka burada yiyin, burası efsane. Bu mekandan başka bir yerde yiyen ciğer yemiş olmaz.” gibi cümleler maalesef kuramayacağım. Ancak genel olarak ciğer ve ikramlar çok güzeldi. Eğer Edirne sürekli gelip gittiğiniz bir şehir ise Aydın Tava Ciğer ‘de ciğer yedikten sonra farklı ziyaretlerinizde Niyazi Usta, Tarihi Ciğerci Bahri Bey, Meşhur Edirne Ciğercisi Kazım ve İlhan Usta’ya da şans vermenizi öneririm.

Fakat bu kadar insan dakikalarca sıra bekliyorsa ve mekan bu kadar hıncahınç dolu ise elbette vardır bir bildikleri. Siz ciğerin keyfini çıkarayım derken garsonlar kalksalar da masayı hemen temizlesek, müşteriler ise biz otursak derdinde. Personel biraz gergin birbirleri ile sürekli laf yarıştırıyorlar. Burası yöresel lezzete doyup, çayınızı yudumlayıp keyif yapabileceğiniz bir mekan maalesef değil. Çayda zaten ikramlar arasında yok.

Servis hızlı, hizmet iyi, ikramlar kusursuz, porsiyonlar doyurucu, personeli yüksek tempo yormuş. Fiyatlar Edirne standartları için oldukça yüksek hatta İstanbul ile yarışıyor. Mekanda kredi kartı geçiyor. Pazar günleri sadece Margi şubeleri açık.

Uğrarsanız bizi hatırlayın.

Sevgiyle kalın.


Bizi takip edin! | Follow us!

Anadolu’dan ve Dünya’dan lezzet notlarımızı paylaştığımız instagram.com/gurmexcom ve facebook.com/gurmex sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz.


Diğer Edirne Restoranları için linke tıklayın.

Aydın Tava Ciğer İletişim

Adres: Tahmis Çarşısı Sokak No: 8 Merkez / Edirne
Telefon: 0284 214 10 46


GURMEX DEĞERLENDİRME
Temizlik
Lezzet
Servis Hizmet
Atmosfer
Fiyat Performans
Önceki makaleLezzet Köftecisi Düzce
Sonraki makalePembe Köşk Restaurant
Gurmex.com kurucusu. Uluslararası bir Catering şirketinde IT uzmanı. Koyu bir Bursaspor taraftarı ve kongre üyesi. Yemelere ve gezmelere doyamıyor. Hayatının özeti 4 kelime de saklı. Gez, Ye, Dua Et, Sev...

DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN, YORUM YAZIN!

Please enter your comment!
Please enter your name here